Nuffnang

Tuesday, November 27, 2007

Lega.... web dah siap

Lega……….

Susah rupanya yer nak buat lama web yang cantik. TA ada macam-macam idea, tapi sebab ilmu dalam bidang buat template in kosong, jadi main amik jer template yang dioffer orang. TA tau laman web ini tak kemas, tapi TA dah penat sangat buat ni. Lagi pula TA hanya pakai dial up, tak sanggup dah TA nak gua lagi, nanti banyak lagi yang TA kena bayar. Rumah TA pakai home prepaid dan internet pun prepaid. Nasib baik masa kerja dulu ada sikit simpanan, jadi dapatlah guna simpanan tu. Tapi lepas ni TA mesti nak guna banyak duit lagi. Nak cari kerja, nak pergi interview semua pakai duit, kalau dapat KPLI legalah sikit hati TA ni.

Tapi TA kena ingat slogan TA, tak boleh putus asa, dan di mana ada kemahuan di situ ada jalan. Bak kata orang nak seribu daya, tak seribu dalih.

Kalau nak komen pasal blog ni, janganlah komen teruk sangat yer, TA akan improve dari masa ke semasa. Tapi sebab nak buat cantikkan blog ni, dah lama TA tak menaip.

Oh yer, sebenarnya banyak laman web yang offer free template yang pengguna lain boleh download dan guna. Cuba google jer.

Sementara isi masa menganggur ni, TA tgh belajar memandu kereta untuk dapat lesen. TA tak berapa minat pandu. Tadi petang belajar pandu kereta abah, Nissan tahun 80 an kot, jauh beza dengan kereta kancil. Besar dan agak sukar dikawal. Last-last TA gaduh dengan abah sebab buat TA hampir langgar pokok. Sian abah TA. Abah TA pun satu, naper lah garang and gabra sangat ajar TA. Tapi Abah, macam mana pun TA amat sayang abah. Jangan serik yer ajar TA. Ala anak abah, mestilah ikut perangai abah. J

Ini gambar kereta abah saya. Kat tepinya ampaian baju. Maaflah yer, ini jer gambar yang elok yang TA ada.



0 comments: